• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • twitter
  • dvbv (2)
  • dvbv (1)

Rehabilitering av cervikal ryggrad

Vår nakkeryggrad har allerede eldet for tidlig under presset fra travelt arbeid med telefoner og datamaskiner.

Den cervikale ryggraden støtter hodet og forbinder det med stammen, slik at det er den mest fleksible delen av ryggraden og den viktigste delen av CNS.Det er også den eneste måten for kardiovaskulære og cerebrovaskulære kar, slik at når det er et livmorhalsproblem, vil det få konsekvenser.

 

Struktur av cervical ryggraden

Halsryggraden består av syv ryggvirvler, og hver ryggvirvel er forbundet med en mellomvirvelskive foran og et lite ledd bak.I tillegg er det mange muskler rundt ryggvirvlene, spesielt rundt nakken, som kobler dem sammen.

Den cervikale ryggraden har stor fleksibilitet, høy bevegelsesfrekvens og tung vektbelastning.Den har et mye større bevegelsesområde enn brystryggen i det midtre segmentet og korsryggen i det nedre segmentet.

Cervikal spondylose er en sykdom der degenerasjon av selve cervikalskivene og dens sekundære endringer stimulerer eller komprimerer tilstøtende vev og forårsaker ulike symptomer og tegn.Når en eller noen få deler av livmorhalsen alder eller dysfunksjon, noe som resulterer i beslektede deler lider, er det cervical spondylose.

Hvordan behandle cervikal spondylose?

Årsakene til cervical spondylose er forskjellige, og hver pasients tilstand varierer, noe som krever målrettet omfattende behandling i henhold til pasientens individuelle situasjon.

(1) Postural terapi:forekomsten av cervical spondylose er mer relatert til stillinger.Noen pasienter bruker datamaskiner, mobiltelefoner i lang tid, eller opprettholder en holdning med hodet ned eller utstrakt.Dårlig holdning vil føre til belastning av muskler og fascier, og deretter oppstår benproliferasjon.For slike pasienter kreves aktiv korrigering av dårlig holdning og korrekt holdningstrening for å holde cervical ryggraden i en bedre kraftlinje, slik at kraften på musklene rundt cervical balanseres, leddkraften er jevnt fordelt, og de lokale muskelspenningene kan unngås.

(2) Fysioterapi:mange pasienter er relativt kjent med fysioterapi, vel vitende om at trekkraft og elektroterapi kan hjelpe med cervical spondylose.Traksjonsterapi kan lindre muskelspasmer og elektroterapi kan slappe av muskler, slik at disse to behandlingsmetodene alle kan forbedre pasientenes symptomer.

(3) Manuell terapi:manipulasjonsterapi i rehabilitering er basert på kunnskap om moderne anatomi, biomekanikk, kinesiologi og andre relaterte disipliner for å håndtere symptomer som smerte og bevegelsesbegrensning, og for å korrigere unormale bevegelsesmønstre.For pasienter med nakke- og skuldersmerter kan manipulasjonsterapi lindre smerte, forbedre aktiviteten til hodet og nakken.I tillegg kan den også bistå pasienter med noe tilsvarende opplæring.

(4) Idrettsterapi:Pasienter med cervical spondylose må også gjennomgå idrettsterapi, som inkluderer litt postural trening, stabilitetstrening og muskelstyrketrening osv. Sportsmetodene varierer, men det er viktigst å følge legenes råd fordi forskjellige pasienter har forskjellige situasjoner.

① Cervikal bevegelsestrening: slapp av i nakken i sittende eller stående stilling, og ta treninger inkludert nakkefleksjon og ekstensjon, lateral fleksjon og rotasjon, med 5 repetisjoner i hver retning og gjenta hvert 30. minutt.

② Isometriske sammentrekningsøvelser: slapp av i nakken i sittende eller stående stilling, bruk forover, bakover, venstre, høyre motstand med hånden, hold nakken i nøytral stilling, slapp av etter å ha vedlikeholdt i 5 sekunder, og gjenta 3-5 ganger.

③ Gruppetrening for nakkebøyer: sittende eller stående med kjeveadduksjon bakover, strekk ut musklene i bakhodet, vedlikehold i 5 s og gjenta 3-5 ganger.

For pasienter med nakke- og skuldersmerter er det kun omfattende rehabiliteringsbehandling etter pasientenes forhold som kan oppnå god behandlingseffekt.


Innleggstid: 01-02-2021
WhatsApp nettprat!