• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • twitter
  • dvbv (2)
  • dvbv (1)

O le a le mea e mafua ai le faaletonu o lima?

E tele mafua'aga masani ole fa'aletonu o lima:

1) fa'aleagaina ponaivi ma a'ano vaivai;

2) fa'ama'i vascular po'o le lymphatic (pei o le lymphedema pe a uma le taotoga o le kanesa o le susu e o'o atu ai i le fa'atapula'aina o vae pito i luga);

3) fa'aleagaina neura peripheral ma le ogatotonu o le tino, ma isi.

E na'o le iloaina o le mafua'aga tonu o le fa'aletonu o lima e mafai ai e foma'i ma foma'i ona tu'uina atu ni fofo fa'apitoa.

Ole su'esu'ega lea ile fa'aletonu o lima e mafua mai i fa'ama'i masani:

1, faaleagaina ponaivi ma aano vaivai

O le avea o lima gau e fai ma faʻataʻitaʻiga, o tagata mamaʻi e gau e masani ona i ai le faʻaogaina o le lagona ma le afi.O tagata maʻi o le a faʻaitiitia le gaioiga faʻatasi, faʻaitiitia le malosi o maso ma tiga, ma isi, e mafua ai le faʻatapulaʻaina o le gafatia o gaioiga o le olaga i aso taitasi.

2, fa'aleagaina le tino o le tino

O manu'a masani e aofia ai le manu'a o le brachial plexus i le fanau mai, neura radial, neura ulnar ma manu'a neura median e mafua mai i mafuaaga eseese.O le manu'a o le brachial plexus i le fanau mai e masani lava ona o'o atu ai i le fa'aletonu o le lima pito i luga ma le atina'eina o le vae o lo'o a'afia.O le manu'a o le radial nerve, ulnar nerve ma le median nerve e mafua ai le faaletonu o le maso innervation ma le faʻalavelave faʻaitulagi faʻapitoa, e mafua ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le lima pito i luga.

3, fa'aleagaina o le tino o le tino

O manu'a o le tino tutotonu ose mafua'aga masani o le fa'aletonu o lima.Mo faʻamaʻi masani e pei o le stroke, 55% - 75% o tagata mamaʻi o le a tuua le faʻaleagaina o vae pe a uma le stroke.E sili atu nai lo le 80% oi latou e iai le faaletonu o lima, lea e na o le 30% e mafai ona ausia le toe faʻaleleia atoatoa o galuega a lima.

4, faʻamaʻi vascular ma lymphatic

5, faama'i faaumiumi

O auala autu o togafitiga o togafitiga faʻale-tino ma le kinesiotherapy

O loʻo matou saunia le telerobotsmameafaigaluega fa'aletinomo le toe fa'aleleia, fa'afeiloa'i ifa'afeso'ota'i ma asiasi mai.


Taimi meli: Ian-08-2020
WhatsApp Online Chat!