• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • twitter
  • dvbv (2)
  • dvbv (1)

Fa'afitauli masani e uiga i le Toe Fa'aleleia o Lima

O le a le Toe Fa'aleleia o Lima?

O galuega a lima e masani lava ona aofia ai: 1, u'u ma u'u galuega;2, pinching galuega;3, galuega fa'alagona.

I le olaga i aso uma ma galuega, faʻamaonia lelei mea ma faʻavasega mea e pei olelaei, tusitusi, tusi ata, lolomi komepiuta, tatala, faucet, faʻaogaina masini, ma isi.e fa'avae i luga o galuega fa'alogo lima, o lona uiga, iloa po'o le a le mea pe a u'u ma pine.

O le a le mana'omia o le toe fa'aleleia o lima?

O lo'o i ai le tele o fa'ai'uga o neura i lima e mafai ai ona maua se tulaga fa'apitoa i le galuega ma le olaga.O le mea lea, a maeʻa le toe faʻaleleia o neura lautele o vae pito i luga, e manaʻomia le aʻoaʻoga toe faʻaleleia o lagona.E tatau ona toe fa'afo'i le galuega fa'alogo lima i se tulaga e fesoasoani ai i tagata mama'i e toe fo'i i le olaga masani.

Mo le togafitia o manu'a ma fa'ama'i lima pito i luga, matou te fautuaina togafitiga faafoma'i lelei i se taimi vave e mafai ai.E tatau i fomaʻi ona gauai atu i le puipuia o le vae i luga (lima) faʻaleagaina ma faʻamaʻi, faʻamaʻi tiga, faʻaitiitia o le edema ma le toe faʻaleleia o soʻo.O le mea moni, o le toe faʻaleleia o manuʻa pito i luga (lima) o loʻo sili ona faamuamua.

Aisea e mana'omia ai e ma'i le toe fa'aleleia o lima?

O mafua'aga masani o le fa'aletonu o lima o fa'ama'i neura ma fa'ama'i musculoskeletal.

O manu'a o le tino tutotonu ose mafua'aga masani o le fa'aletonu o lima, o le mea sili ona taatele o le stroke.

Fa'aaliga fa'apitoa o le fa'aletonu o vae pito i luga pe a uma le ta: i le amataga o le ta'i, 69% - 80% o tagata mama'i e fa'aletonu lima ma vae pito i luga.Tolu masina talu ona maeʻa le taʻavale, e tusa ma le 37% o tagata mamaʻi e le saʻo le pulea o le uu lima ma le faʻalauteleina o gaioiga.I le faaiuga, e na o le 12% o tagata gasegase o le a sili atu le toe faʻaleleia o lima.

O faʻamaʻi autu o le auivi ma maso o lima ma vae pito i luga o faʻamaʻi:

1) manu'a, e pei o le gau, gau o sooga, tendon po'o ligament gau, tipi;

2) faʻamaʻi faʻamaʻi o le skeletal and muscle system, e pei o faʻamaʻi faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi;

3) faʻamaʻi faʻaleagaina, e pei o le osteoarthritis;

4) tiga musculoskeletal, ma isi.

E iai sau sikaipitoe fa'aleleia ma iloiloga robotics mo le toe fa'aleleia o limama le toe fa'aleleia o galuega.Ftuna saoloto e fesili pe faafesootai, matou te i ai pea iinei e fesoasoani.


Taimi meli: Nov-26-2019
WhatsApp Online Chat!