• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • twitter
  • dvbv (2)
  • dvbv (1)

Fa'amalositino Isokinetic |iloiloga ma togafitiga toe fa'aleleia

O le manatu o le toe faʻaleleia ua mauaa loloto i loto o tagata, ae ui i lea, mo le malamalama i togafitiga faʻaleleia, o le toʻatele o tagata o loʻo tumau pea i le acupuncture, massage, togafitiga faʻaletino, traction, ma isi. faalogo i metotia isokinetic.

A8 ata

O le mea moni, o le isokinetic exercise technique o se faʻaogaina masani o togafitiga faʻafomaʻi, lea na faʻatulagaina i le amataga o le 1960s, ma a maeʻa suʻesuʻega ma atinaʻe i le tele o tausaga, ua faʻaaogaina nei i le tulaga o le toe faʻaleleia o vailaʻau ma taʻaloga taʻaloga.I le taufaaiuiuga o le 1980s, na amata ai e Saina ona faʻafeiloaʻi masini isokinetic, lea na faʻaaogaina muamua mo le iloiloga o galuega maso o tagata taʻaalo ma aʻoaʻoga malosi maso pe a maeʻa manuʻa taʻaloga, ona faʻasolosolo malie lea i vaega eseese e pei o le neurological ma le skeletal muscle rehabilitation.I le mea o loʻo mulimuli mai, o le a matou faʻalauiloaina lenei tekinolosi ia te oe.

Saosaoa faifai pea o le fegasoloaʻi ma le fesoasoani a meafaigaluega

Isokinetic motion, lea e taʻua foi o le adjustable resistance motion poʻo le tumau angular velocity motion, e faʻatatau i le faʻaogaina o meafaigaluega faʻapitoa e faʻafetaui ai le faʻaogaina o le teteʻe e tusa ai ma le suiga o le malosi o le maso i le taimi o le gaioiga, ina ia faʻagasolo atoa le gaioiga faʻatasi i se saoasaoa faʻatulagaina.Ona o le manaʻoga e lagona le suiga o le malosi o maso i le taimi o le gaioiga, e manaʻomia le lagolago o le induction system e sui ai le tulaga tetee e fetaui ma le suiga o le malosi o le maso i soʻo se taimi, ma ia maua ai foʻi ni mea faʻainisinia eseese e uiga i le suiga. o le malosi o maso i le taimi o le gaioiga e ala i le induction system, ina ia mafai ai ona faia le suʻega maso ma le faʻatatau.

O le uiga fa'apitoa o le fa'amalositino isokinetic o le saosaoa o le gaioiga e fai si mautu ma e le maua ai ni fa'alavelave isokinetic pa.O le tete'e e fa'atupuina i le faagasologa atoa o gaioiga e fa'atatau i le malosi o le maso o lo'o galue.O lona uiga, e mafai e le maso ona maua le malosi sili i soʻo se itu i le faagasologa atoa o le gaioiga, ma faʻaauau pea ona faʻaleleia le malosi o maso.

4

Faʻaleleia le lelei ma le saogalemu o aʻoaʻoga toe faʻaleleia

O le isokinetic technique o loʻo faʻaalia e ala saʻo ma toe faʻaleleia, ma e maua ai le tele o faʻamatalaga patino.E i ai le lelei o le lelei, saogalemu ma pulea i togafitiga.

Tulaga tasi,ona o le isokinetic exercises e maua ai le tausisia o le teteʻe, o sooga maso i le atoaga o le gaioiga e maua mai ai i taimi uma le malosi o maso, o le mea lea, e mafai ona sili atu le aoga o le faʻamalosia o le malosi o le maso, tumau ma le fetuutuunai ina ia faʻaleleia atili ai le lelei o aʻoaʻoga toe faʻaleleia.

Tulaga lua,i suʻega isokinetic ma aʻoaʻoga, o le tetee faʻaaogaina e suia e tusa ai ma le malosi faʻamalositino eseese a le tagata maʻi.O le a faʻaitiitia foʻi le tetee pe a faʻaitiitia le malosi o maso.Ma ona o le saosaoa e tumau ma e leai se faʻavavevave e gaosia, o le saogalemu e maualuga atu.

Tulaga tolu,isometric maso malosi su'ega o lo'o i ai le tele o fa'aoga, e aofia ai le tele o gaioiga fa'atino o so'oga tetele o pito, fa'apea fo'i ma le su'eina o le malosi o maso o gaioiga galue o le lumbar ma maso tua.

信图片_202111111145126

aoao atili:https://www.yikangmedical.com/isokinetic-training-equipment.html


Taimi meli: Ian-05-2023
WhatsApp Online Chat!