• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • twitter
  • dvbv (2)
  • dvbv (1)

Toefuata'iga o le Pumu

Toe faʻaleleia o le Pulmonary o se polokalame faʻapitoa faʻapitoa e faʻavae i luga o le iloiloga atoatoa o tagata gasegase, e aofia ai ae le gata i aʻoaʻoga taʻaloga, aʻoaʻoga, ma suiga o amioga, e faʻatatau i le faʻaleleia o le tino ma le mafaufau o tagata mamaʻi maʻi faʻamaʻi manava.O le laasaga muamua o le suʻesuʻeina o le manava o le tagata maʻi.

Su'esu'ega Fa'ale Manava ole Toe Fa'aleleia ole Pumu

O le manava e le gata o le manava i fafo, ae o le faʻaaliga moni foi o galuega i totonu.O le manava e le gata o le manava, ae o se faiga foʻi.E tatau ona aʻoaʻoina ma faʻanatura, e le faʻavaivai pe faʻavaivai.

Faiga Manava Autu

Manava manava: ua lauiloa foi o le manava diaphragmatic.E galue i le fa'aitiitiga o maso o le manava ma le diaphragm, ma o le ki o le faʻamaopoopoina o latou gaioiga.Pe a mānava, fa'amalie maso o le manava, fa'alili le diaphragm, fa'agaioi i lalo le tulaga, ma fa'afefete le puipui o le manava.Pe a manava, o le manava o le manava, faʻamalo le diaphragm, ma toe foʻi i le tulaga muamua, o le manava o loʻo goto, faʻateleina le tele o le sua o le manava.I le taimi o fa'amalositino manava, fa'aiti'itia maso fa'atasi ma fesoasoani i maso manava e fai a latou galuega ina ia fa'amalie ma malolo.

Manava fatafata: o le tele o tagata, aemaise lava fafine, latou te faʻaogaina le manava o le fatafata.O le auala lea e mānava ai e fa'aalia a'o aga'i i luga ma lalo ivi 'aso'aso ma fa'alautele teisi le fatafata, ae e le fa'ama'i le tendon tutotonu o le diaphragm, ma o le tele o alveoli i le pito i lalo ole mama e le fa'alauteleina ma fa'aitiiti, o lea e le mafai ai ona maua se fa'amalositino lelei.

E tusa lava po o le a le faʻatonuga o le faʻalavelave faʻapitoa, o le mea sili ona taua e aʻafia ai le manava o le maso.Mo ma'i tigaina, ona o fa'ama'i po'o manu'a, moe umi po'o le le lelei o gaioiga, o le a fa'aitiitia le malosi o maso, ma mafua ai le dyspnea.

O le manava e masani lava ona fesoʻotaʻi ma le diaphragm.A aunoa ma le diaphragm, e leai se manava (ioe, o maso intercostal, musele o le manava, ma maso ogalaau e galulue faatasi e fesoasoani i tagata e manava).O le mea lea, o aʻoaʻoga diaphragm e sili ona taua e faʻaleleia ai le lelei o le manava.

Toefuata'iga Fa'amama - 1

Su'ega Malosi o Musole Manava ma Su'esu'ega ile Toe Fa'aleleia ole Pumu

Ina ia aloese mai le mamafa o maso faʻaosoina e mafua mai i le toe faʻafoʻiina o le puipui o le fatafata ma le mama, e tatau ona faʻamaumau le tau o le fua o le voluma o totoe.Ae ui i lea, o lenei voluma mama e faigata ona faʻasalaina.I faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o le manava faʻamalosi ma le maualuga o le manava e faʻataʻitaʻiina e iloa ai le malosi o maso manava.O le maualuga o le mamafa o le manava na fuaina i le voluma totoe ma le maualuga o le mamafa o le manava na fuaina i le aofaʻi o le mama.Le itiiti ifo i le 5 fua e tatau ona faia.

Manulauti ole Fuaga o le Pumu

① Malamalama i le tulaga o le tino o le manava;

② Ia fa'amanino le faiga ma ituaiga o fa'aletonu o le pulmonary;

③ Fa'amasino le maualuga o le fa'aleagaina o manu'a ma ta'ita'ia le toe fa'aleleia o le ma'i;

④ Ia iloilo le aoga o fualaau faasaina ma isi auala togafitiga;

⑤ Ia iloilo le aʻafiaga o togafitiga o togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi faʻapitoa;

⑥ Fa'atatau le fa'aagaga o le mama e tu'uina atu ai fa'amatalaga mo togafitiga fa'afoma'i, e pei o le mata'ituina malosi o le fa'atupuina o le ma'i a'o le'i faia le taotoga;

⑦ Ia iloilo le malosi o le galue ma le tumau.

Mo tagata faigaluega faʻafomaʻi o loʻo galulue i togafitiga faʻaleleia ogaoga, aemaise lava le toe faʻaleleia o le manava, e tatau ona iloa nisi o metotia, faʻasologa, ma le taua o le physiological o le suʻeina o galuega mama.O le fa'amoemoe ia sa'o ma vave ona iloa le tulaga o le ma'i ma faia togafitiga talafeagai e fa'asaoina ai le ola o le ma'i i se fa'alavelave fa'afuase'i.

Naʻo le maeʻa ona malamalama i le "tele" o le kesi o loʻo ulufale atu ma le faʻaogaina o le "tele" o le kesi e ulu atu ma alu ese mai le aano, ma le uiga o le tele o faʻamaufaʻailoga, e mafai ona tatou faʻatinoina le toe faʻaleleia o le manava mo gasegase ogaoga i lalo o le faʻamautinoaina o latou. saogalemu.


Taimi meli: Apr-19-2021
WhatsApp Online Chat!