• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • twitter
  • xzv (2)
  • xzv (1)

He aha ka Cerebral Hemorrhage

He aha ka Cerebral Hemorrhage?

ʻO ka Cerebral hemorrhage e pili ana i ke koko i hoʻokumu ʻia e ka ʻāʻī ʻana o ka vascular rupture i loko o ka parenchyma lolo.He 20% a 30% o nā hahau a pau, a he 30% a hiki i 40% ka make ma ka pae ko'iko'i.

ʻO ka mea nui e pili ana i nā maʻi cerebrovascular e like me ka hyperlipidemia, diabetes, hypertension, vascular aging, ulaula a pēlā aku..ʻO ka poʻe maʻi me ka hemorrhage cerebral e loaʻa pinepine ka hoʻomaka koke ʻana ma muli o ka hauʻoli o ka naʻau a me ka ikaika nui, a kiʻekiʻe loa ka make i ka wā mua.Kahi mea hou aʻe,ʻO ka hapa nui o ka poʻe i pakele i loaʻa i ka hana kaʻa kaʻa, ʻino ka naʻau, ka ʻōlelo a me ka ʻai ʻana a me nā hopena ʻē aʻe.

He aha ke kumu o ka Cerebral Hemorrhage?

ʻO nā kumu maʻamauke kiʻekiʻe kiʻekiʻe me ka arteriosclerosis, microangioma a i ʻole microangioma.ʻO nā mea ʻē aʻeka ma'i cerebrovascular, maningeal arteriovenous malformation, amyloid cerebrovascular ma'i, cystic hemangioma, intracranial venous thrombosis, kiko kiko, Fungal arteritis, moyamoya and arterial anatomical variation, vasculitis, tumor stroke, etc.

Aia kekahi mau kumu ʻē aʻe e like me nā kumu kokoanticoagulation, antiplatelet a thrombolytic therapy, Haemophilus infection, leukemia, thrombocytopenia intracranial tumors, alcoholism and sympathetic drugs.
Kahi mea hou aʻe,ka ikaika nui, ka hoʻololi ʻana i ke aniau, nā leʻaleʻa maikaʻi ʻole (ka paka, ka waiʻona, ka ʻai paʻakai, ke kaumaha nui), ke kahe o ke koko, ka hoʻonāukiuki ʻana, ka hana nui., a me nā mea ʻē aʻe paha nā kumu i hoʻoulu ʻia o ka hemorrhage cerebral.

He aha nā hōʻailona o ka Cerebral Hemorrhage?

ʻO ka maʻi maʻamau intracerebral hemorrhage maʻamau i loaʻa i nā makahiki 50 a hiki i 70, a ʻoi aku i nā kāne.He mea maʻalahi ia i ka hoʻoilo a me ka pūnāwai, a maʻamau i ka wā o nā hana a me ka hauʻoli o ka naʻau.ʻAʻohe ʻōlelo aʻo ma mua o ke kahe ʻana a kokoke i ka hapalua o ka poʻe maʻi e loaʻa i ke poʻo nui a me ka luaʻi.Piʻi nui ke kahe koko ma hope o ka hemorrhage a hiki i nā hōʻailona maʻi i kahi kiʻekiʻe i nā minuke a i ʻole mau hola.ʻOkoʻa nā hōʻailona a me nā hōʻailona ma muli o ka wahi a me ka nui o ke koko.ʻO ka Hemiplegia ma muli o ka hemorrhage i loko o ka nucleus basal, thalamus a me ka capsule kūloko kahi hōʻailona maʻamau.Hiki ke loaʻa kekahi mau maʻi o ka epilepsy maʻamau.A lilo koke nā poʻe maʻi koʻikoʻi i ʻike ʻole a i ʻole koma.

1. ʻAʻole hana ʻino a me ka ʻōlelo
ʻO ka maʻi maʻamau e pili ana i ka hemiplegia a ʻo ka maʻi ʻōlelo ka nui o ka aphasia a me ka ambiguity.
2. Ka luaʻi
Ma kahi o ka hapalua o ka poʻe maʻi e loaʻa i ka luaʻi, a pili kēia i ka piʻi ʻana o ke kaomi intracranial i ka wā o ka hemorrhage cerebral, ka hoʻouka ʻana o ka vertigo, a me ka hoʻoulu ʻana i ke koko o ka maninges.
3. Hoʻopilikia i ka ʻike
ʻO Lethargy a coma paha, a pili ka degere i ka wahi, ka nui, a me ka wikiwiki o ke koko.ʻO ka nui o ke koko i loko o kahi manawa pōkole i ka ʻāpana hohonu o ka lolo ke kumu o ka ʻike ʻole.
4. Nā hōʻailona maka
ʻAʻole like ka nui o nā haumāna i loaʻa i nā maʻi me ka hernia cerebral ma muli o ka piʻi ʻana o ke kaomi intracranial;aia kekahi hemianopia a me ka neʻe ʻana o ka maka.ʻO ka poʻe maʻi me ka maʻi hemorrhage cerebral e nānā pinepine i ka ʻaoʻao hemorrhage o ka lolo i ka manawa acute (gaze paralysis).
5. ʻO ke poʻo a me ka noʻonoʻo
ʻO ka ʻeha o ke poʻo ka hōʻailona mua o ka hemorrhage cerebral, a aia pinepine ia ma ka ʻaoʻao koko.Ke piʻi ka puʻe intracranial, hiki ke ulu ka ʻeha i ke poʻo holoʻokoʻa.Hoʻopili pinepine ʻia ka dizziness me ke poʻo poʻo, ʻoi aku ka nui o ka cerebellum a me ka hemorrhage brainstem.


Ka manawa hoʻouna: Mei-12-2020
WhatsApp kamaʻilio pūnaewele!