• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • twitter
  • xzv (2)
  • xzv (1)

Hva er hjerneinfarkt?

Definisjon av hjerneinfarkt

Hjerneinfarkt kalles også iskemisk hjerneslag.Denne sykdommen er forårsaket av ulike regionale blodtilførselsforstyrrelser i hjernevev, som fører til cerebral iskemi og anoksi-nekrose, og deretter det tilsvarende kliniske nevrologiske underskuddet.

I henhold til forskjellige patogeneser er hjerneinfarkt delt inn i hovedtyper som hjernetrombose, hjerneemboli og lakunarinfarkt.Blant dem er hjernetrombose den vanligste typen hjerneinfarkt, og står for omtrent 60 % av alle hjerneinfarkter, så det såkalte "hjerneinfarktet" refererer til hjernetrombose.

Hva er patogenien til hjerneinfarkt?

1. Arteriosklerose: trombe dannes på grunnlag av aterosklerotisk plakk i arterieveggen.
2. Kardiogen cerebral trombose: Pasienter med atrieflimmer er tilbøyelige til å danne trombose, og tromben strømmer inn i hjernen for å blokkere cerebrale blodårer, og forårsake hjerneinfarkt.
3. Immunfaktorer: Unormal immunitet forårsaker arteritt.
4. Infeksiøse faktorer: leptospirose, tuberkulose og syfilis, som lett kan forårsake betennelse i blodkar, som fører til hjerneinfarkt.
5. Blodsykdommer: polycytemi, trombocytose, disseminert intravaskulær koagulasjon, etc. er utsatt for trombose.
6. Medfødte utviklingsavvik: dysplasi av muskelfibre.
7. Skade og brudd på intima i blodåren, slik at blodet kommer inn i blodåreveggen og danner en smal kanal.
8. Andre: medikamenter, svulster, fettemboli, gassemboli, etc.

Hva er symptomene på hjerneinfarkt?

1. Subjektive symptomer:hodepine, svimmelhet, vertigo, kvalme, oppkast, motorisk og/eller sensorisk afasi og til og med koma.
2. Cerebral nerve symptomer:øyne blikk til lesjonssiden, nevrofacial lammelse og lingual lammelse, pseudobulbar lammelse, inkludert kvelning fra drikking og svelgevansker.
3. Fysiske symptomer:hemiplegi i lemmer eller mild hemiplegi, nedsatt kroppsfølelse, ustabil gange, svakhet i lemmer, inkontinens, etc.
4. Alvorlig cerebralt ødem, økt intrakranielt trykk, og til og med cerebrale brokk og koma.vertebral-basilar arteriesystememboli fører ofte til koma, og i noen tilfeller kan forverring være mulig etter å ha vært stabil og forbedret, og det er stor mulighet for tilbakefall av infarkt eller sekundær blødning.


Innleggstid: 20. april 2020
WhatsApp nettprat!