• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • kvidre
  • dvbv (2)
  • dvbv (1)

Hvad er Parkinsons sygdom?

Lad os først bekræfte, om du har tegn på Parkinsons sygdom.

Hånd Tremor;

Stiv nakke og skuldre;

Træk skridt, mens du går;

Unaturlig armsving under gang;

Nedsat finbevægelse;

Degeneration af lugt;

Svært ved at stå op;

Åbenbare forhindringer i skrift;

PS: uanset hvor mange symptomer du har ovenfor, bør du tage på hospitalet.

 

Hvad er Parkinsons sygdom?

 

Parkinsons sygdom,en almindelig kronisk degenerativ neurologisk sygdom, er præget aftremor, myotoni, motorisk retardering, postural balanceforstyrrelser og hypousi, forstoppelse, unormal søvnadfærd og depression.

 

Hvad er årsagen til Parkinsons sygdom?

 

Ætiologien af ​​Parkinsons sygdomforbliver uklart, og forskningstendenser hænger sammen med en kombination af faktorer som f.eksalder, genetisk modtagelighed og miljømæssig eksponering for mycin.Patienter med Parkinsons sygdom i deres nærmeste slægtninge og dem med en lang historie med eksponering for herbicider, pesticider og tungmetaller er alle i høj risiko for Parkinsons sygdom og skal gennemgå regelmæssige fysiske undersøgelser.

 

Hvordan opdager man Parkinsons sygdom tidligt?

 

"Håndtremor" er ikke nødvendigvis Parkinsons sygdom.På samme måde lider patienter med Parkinsons sygdom ikke nødvendigvis af tremor.Patienter med Parkinsons sygdom har en tendens til at have "langsom bevægelse" oftere end håndskælven, men dette overses ofte.Ud over motoriske symptomer har Parkinsons sygdom ikke-motoriske symptomer.

 

"En ikke-fungerende næse" er et "skjult signal" på Parkinsons sygdom!Mange patienter har oplevet, at de har mistet deres lugtesans i mange år på tidspunktet for deres besøg, men først troede de, at det var en næsesygdom, så de var ikke meget opmærksomme på det.

Derudover er forstoppelse, søvnløshed og depression også tidlige manifestationer af Parkinsons sygdom, og de opstår normalt tidligere end motoriske symptomer.

En hel del patienter ville have "mærkelig" adfærd under søvn, såsom skrigende, larmende, sparkende og slående mennesker.Mange mennesker kan simpelthen tænke på det som "urolig søvn", men disse "mærkelige" adfærd er tidlige symptomer på Parkinsons sygdom og bør tages alvorligt.

 

Tovejs misforståelse om Parkinsons sygdom

 

Når vi taler om Parkinsons sygdom, er det første indtryk, vi alle har, "hånd tremor".Hvis vi opdager Parkinson vilkårligt, når vi ser håndskælven og nægter at gå til læger, kan det være meget farligt.

Dette er en typisk "to-vejs misforståelse" i kognition.De fleste patienter med Parkinsons sygdom har tremor i lemmer, som ofte er det tidligste symptom,men 30 % af patienterne har muligvis ikke rysten under hele processen.Tværtimod kan håndskælven også være forårsaget af andre sygdomme, hvis vi behandler det som Parkinsons sygdom mekanisk, kan situationen blive værre.En ægte Parkinsons tremor bør være stille, det vil sige, at tremor forbliver i en afslappet tilstand og vil vare i lang tid.


Indlægstid: 29-jun-2020
WhatsApp online chat!