• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • twitter
  • dvbv (2)
  • dvbv (1)

ʻO nā pōʻino o ka maʻi maʻi maʻi

I nā makahiki i hala iho nei, ʻoi aku ka nui o ka poʻe i loaʻa i ka cervical spondylosis.Hiki i nā pilikia o ka spine cervical ke ho'opilikia i ka spine cervical a me kekahi mau wahi kino.Eia nō naʻe, ʻaʻole ʻike ka poʻe he nui i hiki i ka cervical spondylosis ke kumu i nā pōʻino ʻē aʻe.

 

Poe 1: Ka'i

Wahi a nā helu helu piha ʻole o ka Chinese Academy of Medical Science, ʻoi aku ma mua o 90% o nā mea maʻi maʻi i loaʻa i ka cervical spondylosis.ʻO ka mea weliweli, ʻaʻole mālama ka nui o ka poʻe iā ia.ʻO ka pinepine ma hope o ka hoʻomaka ʻana ua ʻike nā maʻi i ko lākou cervical spondylosis e hoʻoulu ai i ka lolo aʻalolo a hiki i ka hahau.

 

Ka pilikia 2: Cataplexy

ʻO ke kumu nui ia ma muli o ke kaomi ʻana o ke aʻa vertebral.Nui nā poʻe maʻi i kuhi hewa ʻia he neuropathic migraine ma muli o ka nānā ʻole ʻana i ke olakino spine cervical.ʻO ka poʻe maʻi me ka mālama ʻole ʻia no ka manawa lōʻihi e loaʻa i ka cerebral congestion a me ka cataplexy koke i kekahi mau hihia koʻikoʻi.

 

ʻO ka pōʻino 3: ʻO ka maʻi cerebral infarction, lolo atrophy

Nui nā poʻe maʻi me ka cervical spondylosis i loaʻa i ka cerebral infarction a me ka cerebral atrophy ma muli o ka spasm a me ka embolism.

 

ʻO ka pōʻino 4: Paralysis

ʻAʻole lawa ka ʻike o ka nui o nā maʻi e pili ana i ka cervical spondylosis a ʻaʻole mālama pono iā ia.Me ka mālama ʻole ʻana i ka manawa, hoʻoulu ʻia a me ka hoʻopiʻi ʻana i ka spinal cord a me nā aʻalolo i hoʻokumu ʻia e ka cervical spondylosis hiki ke alakaʻi maʻalahi i ka unilateral a i ʻole bilateral i ka maʻi maʻi o luna a i ʻole ka urinary incontinence.

 

Hazard 5: ʻO ka tinnitus pinepine a me ke kuli

He nui nā poʻe maʻi me ka cervical spondylosis e loaʻa ana i ka hoʻopiʻi ʻana o ka iwi kuamoʻo a me ka hōʻino ʻana i nā hopena aʻalolo aloha o ka ʻāʻī o ka cervical spine, ka hopena i ka lawa ʻole o ke koko, a hiki i nā hopena koʻikoʻi o ka tinnitus pinepine a me ke kuli.

 

ʻO ka pōʻino 6: ʻO ka hana ʻino o ka ʻōpū neurogenic

He nui ka poʻe i loaʻa i ka "gastric ulcer" e mau ana no ka wā lōʻihi a i ʻole e hoʻi hou.ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ke kumu kēia e ka neurogenic gastrointestinal dysfunction i hoʻoiho ʻia e ka blockage o ke aʻaʻa cervical vertebral.

 

Hazard 7: Atrophy o ka ʻiʻo o ka maka, ka lolo o ka maka

Nui nā poʻe maʻi me ka cervical spondylosis i loaʻa i ka ʻiʻo o ka ʻiʻo o ka maka a me ka maʻi maʻi ma muli o ka spasm a me ka embolism.

 

ʻO ka pōʻino 8: ʻO ka insomnia paʻakikī, neuropathy

Ma o ka nānā ʻana i ka lāʻau lapaʻau, ʻo 70% o nā mea maʻi me ka intractable insomnia a me neurasthenia i loaʻa i ka cervical spondylosis, akā ʻaʻole ʻike ka nui o nā kauka i ka mālama mua ʻana.ʻO ka mālama ʻana i ka insomnia me ka makapō e poina i ka manawa maikaʻi loa o ka mālama ʻana a i ka hopena e alakaʻi i ke kaumaha nui a i ʻole nā ​​maʻi noʻonoʻo.

 

ʻO ka pōʻino 9: ʻO ka thrombosis cerebral

ʻO ka hapa nui o nā mea maʻi e hoʻomohala mai ka cervical spondylosis i ka disc deformation, vascular variation, lesions, ka hopena i ka blockage o nā kīʻaha koko, lawa ʻole ke koko, e alakaʻi ana i ka induction o nā maʻi cardiovascular a me ka cerebrovascular ma muli o ka nele o ka nānā ʻana i ka cervical spondylosis, hoʻomohala. .

 

ʻO ka pōʻino 10: Ka maʻi menopause

 

ʻO ka pōʻino 11: ʻO ka periarthritis poʻohiwi, ʻoʻoleʻa poʻohiwi

No ka mea e pili ana ka vertebrae cervical 2-7 i nā ʻiʻo poʻohiwi a me nā lima, inā he pilikia i loko o ka spine cervical, e hoʻopiʻi ia i ka ʻoʻoleʻa pili i ka ʻiʻo, e hopena i ka periarthritis poʻohiwi a me ka ʻoʻoleʻa.

 

Ka pilikia 12: ʻO ka maʻi thyroid

 

Hazard 14: Nā pilikia ʻāʻī a me ka ʻū

 

Hazard 15: ʻO ka ʻeha a me ka ʻeha ma nā manamana lima a me nā lima

 

Manaʻo wale ka poʻe he nui wale ka hopena o ka cervical spondylosis i ka spine cervical.Me ka ulu ʻana o ka maʻi, e hoʻopilikia ʻia kekahi mau ʻāpana ʻē aʻe.

 

1. Esophagus

ʻO ka cervical spondylosis ka mea e ʻike ai nā maʻi i nā kino ʻē i loko o ko lākou esophagus i nā manawa maʻamau.Loaʻa pinepine ka pilikia o kekahi poʻe i ka ʻai ʻana, a loaʻa i kekahi poʻe kekahi mau hōʻailona e like me ka nausea, ka luaʻi, a me ka paʻa o ka umauma, a pēlā aku. .

 

2. Nā pilikia ʻike

ʻO ka maʻi spondylosis pū kekahi e alakaʻi i ka pōʻino ʻike, no laila e loaʻa i nā maʻi nā hōʻailona e like me ka nalowale o ka ʻike, photophobia, haehae, a me ka makapō i kekahi mau hihia koʻikoʻi.

 

3. ʻAha o nā lālā

ʻO ka spondylosis cervical e hoʻoulu i ka helu a me ka ʻeha o nā lālā i nā hihia koʻikoʻi.E loaʻa nō hoʻi i kekahi mau maʻi nā hana ʻino a me ka mimi ʻana, e like me ka pinepine o ka mimi, ka wikiwiki o ka mimi, ka ʻole o ka mimi a me ka mimi, a me nā mea ʻē aʻe. maʻi lolo.

 

4. Pilikia lolo

Hiki paha i ka cervical spondylosis ke alakaʻi i ka lolo, kahi e loaʻa ai i ka poʻe maʻi ka noʻonoʻo, tinnitus, insomnia, a me nā hōʻailona ʻē aʻe.I nā hihia koʻikoʻi, e alakaʻi ia i ka lawa ʻole o ke koko i ka lolo a hiki i ka dementia a me nā maʻi ʻē aʻe.Inā ʻike pinepine ka poʻe maʻi iā ʻoe i ka noʻonoʻo, nausea, a me ka luaʻi ʻana, pono ka nānā kikoʻī ʻana i ka spine cervical i ka manawa.

 

Nui ka poʻe i kamaʻāina i ka cervical spondylosis, akā maʻamau, kānalua lākou i kahi kikoʻī o ka maʻi.Ua ʻōlelo ka poʻe loea e loaʻa pinepine ka maʻi ma ka ʻaoʻao haʻahaʻa o ka ʻāʻī, ʻo ia hoʻi, ka ʻāpana 6-7th o ka spine cervical.I kēia manawa, nui ka poʻe ʻōpio e hoʻopaʻa i ko lākou ʻāʻī no ka manawa lōʻihi ma muli o ka lōʻihi o ke kūlana maikaʻi ʻole, kahi e hoʻopilikia ai i nā ʻiʻo o ka ʻōpū a alakaʻi i ka maʻi.

 

He pōʻino loa ka maʻi maʻi cervical i ke kino.ʻAʻole ia e hoʻopilikia wale i ke ola o nā maʻi, akā lawe pū kekahi i nā maʻi pili iā lākou, a pēlā e hōʻino ai i ko lākou kino.No laila, pono e pale i ka maʻi a mālama i kahi kūlana maikaʻi i ke ola o kēlā me kēia lā.Eia kekahi, he mea naʻauao ka hoʻoikaika ʻana i nā ʻāʻī e pale i ka ʻāʻī ʻana o nā ʻiʻo i ʻole e hoʻopilikia i ka ʻāʻī.


Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-17-2020
WhatsApp Online Chat !