Решение за рехабилитација за болка

Решение за рехабилитација за болка

 • Фокусирајте се

  Фокусирајте се

  --Во рехабилитација на болка, користењето алатки за физикална терапија е често приоритетно во однос на корекција на мускулната нерамнотежа и биомеханичките проблеми како долгорочни стратегии за управување со болката. Многу алатки за физикална терапија за лекување болка се однесуваат само на површинските делови на телото;тие не обезбедуваат темелно покривање за лекување на длабоко вкоренети болки во зглобовите и мускулите.

 • Решение

  Решение

  -- Наместо да се концентрира само на еден аспект на болката, третманот на болката треба да биде сеопфатен.(Главната причина не е опфатена со теоријата за контрола на портата особено.) Почнувајќи од основниот проблем, лекот треба да ги адресира функционалните недостатоци и постуралните грижи со холистичка стратегија која се протега надвор од олеснување на болката.

 • Поврзани производи

  WhatsApp онлајн разговор!