• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • twitter
  • xzv (2)
  • xzv (1)

I kēia lā, e kamaʻilio kākou e pili ana i ka hopena o ka noho maikaʻi ʻole a pehea e hoʻoponopono ai.

He aha nā hopena o ka noho maikaʻi ʻole?Pehea e hoʻoponopono ai i ke ʻano o ka noho ʻana, he aha ka mea e hoʻolohe ai i ke ola o kēlā me kēia lā?E heluhelu pū kāua.

ʻO ka noho maikaʻi ʻole o ka noho ʻana hiki ke alakaʻi i nā pilikia olakino, e like me:

  1. ʻO ka ʻeha musculoskeletal: ʻO ka posture maikaʻi ʻole hiki ke hoʻoulu i nā ʻiʻo imbalances, nā pilikia, a me ka ʻeha, e alakaʻi ai i ka ʻeha ma ka ʻāʻī, nā poʻohiwi, ke kua, a me nā pūhaka a me nā wāwae.
  2. ʻO ke kuhi hewa ʻana o ka iwi kuamoʻo: ʻO ke kuʻi ʻana a i ʻole ke kuʻi ʻana i ka wā e noho ana, hiki ke hoʻohālikelike ʻia nā ʻōkuhi kūlohelohe o ka spine, e alakaʻi ana i ka ʻeha a me nā pilikia lōʻihi.
  3. Hoʻemi ka holo ʻana: ʻO ka noho ʻana me ke kūlana maikaʻi ʻole hiki ke hoʻopaʻa i ke kahe o ke koko, e hōʻeha ai i ka ʻeha a i ʻole ke kani ʻana o nā wēlau a hiki ke kōkua i ka ulu ʻana o ke koko a i ʻole nā ​​veins varicose.
  4. ʻO ka luhi: ʻO ke kūlana maikaʻi ʻole e hoʻokau i ke koʻikoʻi i nā ʻiʻo a me nā hono, e koi ana i ka ikaika hou aʻe e mālama a alakaʻi i ka luhi.
  5. ʻO ke poʻo: ʻO ke kuʻekuʻe ma ka ʻāʻī a me nā poʻohiwi ma muli o ke kūlana maikaʻi ʻole hiki ke alakaʻi i ke poʻo ʻeha a i ʻole ka migraines.

ʻEha hope ʻino ka wahine e noho ana ma ke keʻena

 

No ka hoʻoponopono ʻana i ke kūlana noho maikaʻi ʻole a pale i kēia mau pilikia, pono e hahai i kēia mau ʻōlelo aʻoaʻo:

  1. E hoʻololi i kou noho: E koho i kahi noho me ke kākoʻo lumbar kūpono a hoʻoponopono i ke kiʻekiʻe i palahalaha kou mau wāwae ma ka papahele me kou mau kuli e kukuli ma kahi kihi 90-degere.Pono ke kiʻekiʻe o kou pūhaka ma mua o kou mau kuli.
  2. E noho hou ma ka noho: E hoʻopaʻa pono i ke kākoʻo piha ʻana o kou kua e ke kua o ka noho, e ʻae ai i ka ʻae maoli o kou kua lalo.
  3. E hoʻopaʻa i kou mau wāwae: E kau i kou mau wāwae i ka papahele a i ʻole e hoʻohana i kahi wāwae wāwae inā pono.E pale i ka hele ʻana i kou mau wāwae a i ʻole nā ​​kuʻekuʻe wāwae.
  4. E hoʻonoho i kāu pale: E kau i kāu pale kamepiula ma ka ʻili o ka maka a ma kahi o hoʻokahi lima ka lōʻihi e pale aku ai i kou ʻāʻī.
  5. E hoʻomaha i kou mau poʻohiwi: E hoʻomaha mālie i kou mau poʻohiwi a pale aku i ka hunching a i ʻole ka hoʻopuni ʻana iā lākou i mua.
  6. E hoʻomaha: E kū i luna a hoʻolōʻihi i kēlā me kēia 30 minuke i hoʻokahi hola e kōkua i ka mālama ʻana i ke kūlana maikaʻi a pale i ka luhi ʻiʻo.

istockphoto-1318327543-612x612

 

I ke ola o kēlā me kēia lā, pono mākou e hoʻolohe i:

  1. Nā hoʻoikaika ikaika: E hana i nā hoʻomaʻamaʻa e hoʻoikaika i nā ʻiʻo e kākoʻo ana i ke kūlana maikaʻi, e like me ke kumu, ke kua i luna, a me nā poʻohiwi.
  2. Hoʻopololei: E hoʻopololei mau i nā ʻiʻo paʻa, ʻoi aku ka nui o nā ʻiʻo ma ka umauma, ka ʻāʻī, a me nā poʻohiwi, e hoʻomaikaʻi i ka maʻalahi a pale i nā ʻiʻo ʻole.
  3. Noʻonoʻo: E makaʻala i kou kūlana i ka lā a hana i nā hoʻololi e like me ka mea e pono ai.
  4. Kaiapuni Ergonomic: E hōʻoia i ka hoʻonohonoho pono ʻana o kāu keʻena hana e kākoʻo i ke kūlana maikaʻi a hoʻemi i ke kaumaha ma kou kino.

 

Inā hoʻololi ka spinal degenerative, hana ʻino ʻole o ke kua, cervical spondylosis a i ʻole lumbar spondylosis i hiki mai,

ʻO kaNoho Paʻa iwi kuamoʻoMea Hana Hoʻonaʻauao Helu hiki ke hoʻohana i ke kōkua i ka hoʻoponopono.

SL5ʻike hou aku: https://www.yikangmedical.com/spine-stability-assessment.html


Ka manawa hoʻouna: Mei-24-2023
WhatsApp kamaʻilio pūnaewele!