• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • twitter
  • dvbv (2)
  • dvbv (1)

Scapulohumeral Periarthritis

Scapulohumeral periarthritis,a le togafitia ile taimi ma lelei, ole amafua ai le fa'atapula'aina o galuega fa'atasi o tauau ma le tele o gaioiga.E mafai ona tele le ma'ale'ale i sooga o tauau, ma e mafai ona susulu atu i le ua ma le tulilima.I tulaga ogaoga, e mafai ona i ai le atrophy maso deltoid o tikeri eseese.

 

O a Fa'ailoga Scapulohumeral Periarthritis?

E fai si umi le ala o le ma'i.I le taimi muamua, o loʻo i ai le tiga paroxysmal i le tauau, ma o le tele o tiga e tumau.Mulimuli ane, o le tiga e faasolosolo malie ona faʻateleina ma e masani lava ona faʻaauau, o le tiga e mafai ona sosolo i le ua ma vae pito i luga (aemaise lava le tulilima).O le tiga o le tau'au e vaivai i le ao ae ogaoga i le po, ma e maaleale i suiga o le tau (aemaise lava le malulu).A maeʻa le faʻalavelaveina o le faʻamaʻi, o le a faʻatapulaʻaina le faʻaogaina o le tauau i itu uma.O le i'uga, o le a a'afia le ADL o tagata ma'i, ma fa'atapula'aina galuega fa'atasi o latou tulilima i tulaga ogaoga.

 

Ole Ta'amilosaga ole Scapulohumeral Periarthritis

1. Vaitaimi tiga (e 2-9 masina)

O le faʻaaliga autu o le tiga, lea e mafai ona aofia ai le sooga tauau, lima pito i luga, tulilima ma e oʻo lava i le lima.O le tiga e faʻateleina i le taimi o gaioiga ma afaina ai le moe.

2. Vaitaimi malo (e 4-12 masina)

E masani lava o le faʻamalosi sooga, e le mafai e tagata gasegase ona faia le tele o gaioiga e tusa lava pe faʻatasi ma le fesoasoani a le isi lima.

3. Vaitaimi toe fa'aleleia (tumau 5-26 masina)

O le tiga ma le malo na faasolosolo malie ona toe maua, o le faagasologa atoa o le maʻi mai le amataga i le toe faʻaleleia e tusa ma le 12-42 masina.

 

Scapulohumeral Periarthritis o le Fa'amalologa o le tagata lava ia

Scapulohumeral periarthritis o le fa'amaloloina o ia lava,o le tele o tagata e mafai ona faʻaleleia e ala i gaoioiga i aso uma pe a vaivai auga.Ae ui i lea, o le taimi o le toe faʻaleleia masani e leʻo faʻamaonia, ma e masani ona alu masina i le 2 tausaga.O se vaega to'aitiiti o tagata e le fa'amalositino ona o le fefefe i le tiga o le ai ai le pipi'i i le lotoifale, ma mafua ai le fa'atapula'aina o so'oga fa'atasi.

O le mea lea, e mafai e tagata maʻi ona faia le faʻaogaina o le tagata lava ia ma faʻamalositino faʻamalositino e faʻalautele ai maso ma sooga, ma faʻaitiitia ai le vevesi o maso i le lotoifale ma le spasm, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le toto.I lenei auala, e mafai e tagata gasegase ona faʻaleleia le elasticity o maso ma ligaments i luga o le tauau, puipuia le pipii, ma ausia le faʻamoemoega o le faʻamaloloina o le tiga ma le faʻamautuina o galuega faʻatasi.

Le malamalama sese ole Scapulohumeral Periarthritis

Le malamalama 1: faʻalagolago tele i vailaʻau faʻamaʻi tiga.

Na maua i fa'amaumauga o le tele o tagata fa'atalanoaina na o'o i le tiga tuga o tauau na filifili e fa'aoga vaila'au mo le fa'amama tiga ma togafitiga.Peita'i, e na'o se taimi e fa'amama ai pe pulea ai le tiga i totonu o le atunu'u, o mea fa'ama'i tiga, ma e le mafai ona togafitia lelei mafua'aga o le tiga.Nai lo lena, o le a mafua ai le tiga tumau.

 

Le femalamalamaa'i 2: mumusu e fa'aaoga vaila'au tiga ona o le fefe i a'afiaga.

O nisi tagata e mumusu e fa'aogaina ni vaila'au fa'ama'i ona o le fefe i a'afiaga pe a uma ona fa'aogaina po'o le arthroscopy.O le fa'aaogaina o analgesics e mafai ona fa'aitiitia ai le tiga pe a uma togafitiga, lea e lelei mo fa'amalositino fa'atino ma le fa'aleleia atili.

E le gata i lea, o suʻesuʻega talu ai nei na maua ai o nisi analgesics e mafai ona taofia le toe faʻafouina o adhesions.O le mea lea, pe a maeʻa togafitiga poʻo togafitiga arthroscopic, e manaʻomia le faʻaogaina lelei o analgesics.

 

Le femalamalamaa'i 3: scapulohumeral periarthritis e le mana'omia ni togafitiga, o le a sili atu ona lelei.

O le mea moni, o le scapulohumeral periarthritis e mafai ona mafua ai le tiga o tauau ma le faʻaleagaina.O le fa'amalologa a le tagata lava ia e fa'atatau i le fa'amama avega o le tiga o tauau.Ae i le tele o tulaga, e tumau pea le faaletonu.

Ona o le taui o le gaioiga o le scapula, o le tele o tagata gasegase latou te le lagona le tapulaʻa o galuega.O le faʻamoemoega o togafitiga o le faʻapuupuu lea o le faʻamaʻi, ia faʻateleina le toe faʻaleleia o galuega faʻatasi o tauau, ma faʻaleleia le lelei o le olaga o tagata mamaʻi.

 

Le femalamalamaa'i 4: e mafai ona toe maua uma le periarthritis scapulohumeral e ala ile faamalositino

O fa'ailoga autu o le tiga o le tauau ma le le atoatoa, ae le o le scapulohumeral periarthritis uma e mafai ona toe faʻaleleia e ala i le faʻamalositino.

O tulaga ogaoga e ogaoga ai le pipii o le tauau ma le tiga, e manaʻomia le faʻaogaina mo le toe faʻaleleia o galuega tauʻau.O le faʻamalositino faʻamalositino e naʻo se auala taua e faʻamautu ai le gaioiga pe a uma le faʻaogaina.

 

Le femalamalamaa'i 5: O le fa'aogaina o le a fa'aleagaina ai le tino masani.

O le mea moni, o le fa'aogaina e fa'atatau i auga vaivai o lo'o fa'ata'amilo i le tau'au.E tusa ai ma le mataupu faavae o le inisinia, o le vaega sili ona vaivai e gau muamua i lalo o le malosi faʻalautele tutusa.Pe a faatusatusa i le tino masani, o le mea faapipii e sili atu ona vaivai i itu uma.O le a lava le umi o le faʻaogaina o loʻo i totonu o le lautele o gaioiga faʻaletino, e faʻaosoina ai le faʻapipiʻi aano.

 

Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o metotia faʻamaʻi, pe a maeʻa le maso o le tauau o le tagata maʻi, e le manaʻomia se taumafaiga tele, ma faʻaleleia atili le saogalemu ma le togafitiga.E le manaʻomia le popole e uiga i le faʻaogaina i totonu o le tulaga masani o le physiological, ona o le sooga tauau na faʻaaogaina e gaoioi i lenei laina.


Taimi fa'asalalau: Sep-21-2020
WhatsApp Online Chat!