• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • twitter
  • xzv (2)
  • xzv (1)

Osteoporose rehabilitering

Osteoporose kan forårsake brudd

Frakturer i korsryggen eller vertebrale brudd hos eldre skyldes faktisk osteoporose og kan lett være forårsaket av selv en tumbling.Noen ganger, når de nevrologiske symptomene etter skade ikke er åpenbare, blir bruddet lett oversett, og dermed forsinkes den optimale behandlingstiden.

Hva om eldre har korsryggbrudd?

Hvis eldre har dårlig helse og ikke tåler en operasjon, er konservativ behandling det eneste alternativet.Imidlertid krever det langvarig sengeleie som lett kan forårsake lungebetennelse, trombose, liggesår og andre sykdommer.Så selv om pasienter er sengeliggende, må de fortsatt trene riktig under veiledning av leger og familiemedlemmer for å øke blodsirkulasjonen og redusere komplikasjoner.

 

Pasienter kan bruke thoracolumbar bukseseler etter 4-8 uker med sengeliggende for å gå på toalettet og komme seg ut av sengen for å trene.Rehabiliteringsperioden tar normalt 3 måneder, og anti-osteoporosebehandling er nødvendig i denne perioden.

 

For andre pasienter som er i god fysisk form og tåler operasjon anbefales tidlig operasjon.De kan gå på egenhånd neste dag etter operasjonen, og dette kan effektivt redusere lungebetennelse og andre komplikasjoner.Kirurgiske metoder inkluderer intern fiksering og beinsementteknikker, som har sine egne indikasjoner, og leger vil lage passende kirurgiske planer deretter.

 

Hva skal jeg gjøre for å forhindre lumbale brudd?

 

Forebygging og behandling av osteoporose er nøkkelen til å forebygge korsryggbrudd hos middelaldrende og eldre.

 

Hvordan forebygge osteoporose?

1 Ernæring og kosthold

Det første trinnet for å forhindre osteoporose er å holde riktig kosthold.Noen eldre mennesker er ikke villige til å spise mat som er rik på kalsium på grunn av usunt kosthold eller andre årsaker, og det kan føre til osteoporose.

Et rimelig kosthold bør inneholde:

Slutt å røyke, alkohol og kullsyreholdige drikker;

Drikk mindre kaffe;

Sørg for rikelig med søvn og 1 times soleksponering hver dag;

Spis på riktig måte mer protein- og isoflavonrik mat, som melk, melkeprodukter, reker og matvarer som inneholder vitamin C;det er også bønner, tang, egg, grønnsaker og kjøtt osv.

 

2 Trening med passende intensitet

Trening kan øke og opprettholde benmassen, øke nivået av serumkjønnshormoner og fremme avsetningen av kalsium i beinvevet, som er den beste måten å opprettholde benmassen og bremse bentapet.

Trening som passer for middelaldrende og gamle mennesker inkluderer turgåing, svømming osv. Trening bør nå en viss intensitet, men bør ikke være overdreven, og anbefalt treningsmengde er omtrent en halvtime om dagen.

 

Hvordan behandle osteoporose?

 

1, kalsium og vitamin D

Når det daglige kostholdet ikke dekker folks behov for kalsium, er ytterligere kalsiumtilskudd nødvendig.Men kalsiumtilskudd alene er ikke nok, multivitaminer inkludert vitamin D er nødvendig.Osteoporose er ikke et problem som kan løses ved å ta kalsiumtabletter alene, men enda viktigere, et balansert kosthold.

 

2, Anti-osteoporotiske legemidler

Når folk blir eldre, er osteoblaster svakere enn osteoklaster, så legemidler som hemmer beinødeleggelse og fremmer beindannelse er også viktige for pasienter med osteoporose.Relevante legemidler bør brukes rimelig under veiledning av leger.

 

3, Forebygging av farer

For osteoporotiske pasienter er det største problemet at de lett har brudd.Osteoporotiske eldre fall er mest sannsynlig å forårsake distal radiusfraktur, lumbal kompresjonsbrudd og hoftebrudd.Når et brudd først oppstår, vil det påføre pasienter og familier en stor belastning.

Derfor bør farer som fall, kraftig hoste og overdreven trening unngås.


Innleggstid: 31. august 2020
WhatsApp nettprat!