• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • twitter
  • dvbv (2)
  • dvbv (1)

Puipuiga Soofaatasi

Aisea e Taua ai le Puipuiga Tuufaatasi?

E 355 miliona tagata i le lalolagi atoa o loʻo mafatia i faʻamaʻi faʻamaʻi eseese, ma ua faateleina le numera.O le mea moni, o le umi o le olaga o sooga e faʻatapulaʻa, ma a oʻo loa i la latou auaunaga, o le a maua e tagata faʻamaʻi eseese!

O le ola soofaatasi e na o le 60 tausaga!O le umi o le ola o sooga e masani lava ona fuafuaina e kenera, mao le soifua maloloina lautele o le soifua maloloina e 60 tausaga.

Afai e ola se tasi mo le 80 tausaga, ae o le sooga ua oʻo i le iʻuga o lona aoga aoga pe a uma le 60 tausaga, o le a mafatia o ia i le isi 20 tausaga.Ae peitaʻi, afai e talafeagai le auala faʻaleleia, o le 60-tausaga tautua ola soofaatasi e mafai ona galue i le sefulu tausaga le umi.O lea la, o sooga e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete!

O le a le mea e afaina ai le puipuiga soofaatasi?

1. Squat

O fa'amalositino uma tamo'e ma osooso o le a fa'ateleina ai le ma'ema'e o le fa'ato'aga tuli, aemaise lava pe a e fa'apa'u i lalo ona tu lea i luga, o le a tele ai ona so'oga.Aemaise lava mo tagata e faʻaleagaina le patella, e tatau ona faʻaititia squats.

2. A'ea mauga ma fale

E masani ona fai mai nusipepa, e le mafai e tina matutua ona o ifo i lalo pe a a’e i luga o le mauga.E mafua ona pe a latou aʻea se mauga, o le latou avega soofaatasi e fa pe faalima taimi nai lo le masani.I le taimi muamua, e mafai ona latou onosaia, ae o le tele o lo latou o aʻe i le mauga, o le sili atu foi lea ona tiga o latou ponaivi.E masani lava, e le mafai ona latou pulea i latou lava i le afa o le mauga.

E sili atu ona faigata ona latou o ifo i lalo.O le a'ea'e e masani lava ona fa'aogaina ai le malosi o musele, a'o le a'e i lalo e mafai ona matua fa'aoso sooga tulivae.

E maua foi e tagata le lagona o le tetete o vae pe a uma ona alu i lalo po o lalo i lalo mo se taimi umi, ma o le mamafa sooga.O lea la, e tatau i tagata matutua ma tagata matutua ona fa'aoga lifi i le tele e mafai ai.

3. Solo le fola i tulivae

Tootuli ma solo le fola, o le mamafa o le patella o le a i luga o le femur, ma mafua ai ona paʻi saʻo le cartilage i le va o ponaivi e lua i le eleele.E tatau ona aloese, a leai o le a le mafai e nisi tulivae ona faʻasaʻo.

4. Taaloga ile fola sima

E tusa ma le 1 i le 2 mm le lautele o le cartilage articular, ma e fa'afefe ai le mamafa ma puipuia ponaivi mai le gau.

A toe fo'i i tua le malosi o le tali atu i le taimi o ta'aloga i luga o le fola sima, o le a fa'aleagaina ai sooga ma ponaivi.

5. Fale nofo umi

O se masaniga leaga foi le nofo umi i le moega.Pe a malo maso, o le a faaitiitia le puipuiga o ponaivi.

Mo tupulaga talavou, e vave lava ona toe malosi o latou maso, ae a oo i tagata matutua, e faigata ona toe sauni o latou maso pe a uma ona falo.O le mea lea, e tatau ona faʻamalositino maso e faʻaleleia ai le mautu sooga.

Fa Mea e Fai mo Puipuiga Soofaatasi

1. Fa'aitiitia le mamafa

Mo i latou e ga'o, o le sooga tulivae o se "jack."A faʻamalositino se tagata, e tele le malosi o le aʻafiaga, ma o le mamafa o le mamafa e sili atu ai ona faigata le faʻaogaina o le tulivae, o le mea lea, o le leiloa o le mamafa e taua mo le tausiga faʻatasi.

2. Aau

Mo tagata masani, o le faamalositino sili mo sooga o le aau.I totonu o le vai, o le tino o le tagata e tutusa ma le eleele, ma o sooga e le o utaina.Mo le fatu, o le kalave e aupito itiiti, ma e lelei foi mo le fatu.

O tagata e maua i fa'ama'i tumau e pei o le ma'i suka ma le toto maualuga e tatau ona 'au'au atili.O tagata matutua e le mafai ona aau e mafai foi ona savavali i totonu o le vai, faatasi ai ma le fesoasoani o le faʻafefe o le vai, latou te faʻamalositino ma faʻaitiitia o latou tulivae.

3. Fa'aopoopo le calcium talafeagai

O susu ma oloa soya e mauoa i le calcium ma e maualuga lona fa'aogaina, o lea e tatau ai i tagata ona fa'aaoga atili.

Pa'u ula, sosi sesame, kelp, walnuts, fatu melon, pateta, ma isi, e mafai ona faateleina le taumafa calcium ma puipuia ai sooga tulivae.

E le gata i lea, o gaoioiga i fafo, susulu o le la, ma le taumafaina o le vaitamini D e mafai ona fesoasoani i le faʻaleleia o le calcium.

4. Atiina ae ni mausa lelei

E le tatau i teineiti ona ofuina ni seevae maualuga mo se taimi umi.E sili atu le ofuina o seevae vaivai ma soʻo solo, e pei o seevae masani ma mulivae tina.O lenei mea e mafai ona faʻaitiitia ai le ofuina ma le aʻafiaga o le kalave i sooga.O se pea seevae mafolafola e mafai ona avea ma se filifiliga lelei i luga o le ala i le galuega ma pe a vaivai vae i le ofisa.

E le tatau i tagata matutua ona sii i luga mea mamafa, aʻe maualuga pe ave ni mea mamafa e aloese ai mai le faaleagaina o sooga.


Taimi fa'asalalau: Iul-13-2020
WhatsApp Online Chat!