• facebook
  • pinterest
  • sns011
  • twitter
  • dvbv (2)
  • dvbv (1)

10 Avanoa o Lumbar Disc Herniation

O Gaioiga Sese e Mafai Ona Mafua ai Lumbar DiscHerniation

I tausaga talu ai nei, o le aʻafiaga o le lumbar disc herniation ua faasolosolo malie lava ona faateleina, ma o le tele o nei mea e mafua mai i le mauaina o mausa leaga.

E toʻatele tagata e manatu e mafai ona faʻamalolo le tulaga e ala i le faʻamalositino e faʻamalosia ai le malosi o le lumbar spine, ae o le mea latou te le iloa o le sese o gaioiga e mafai foi ona faʻaleagaina ai le tulaga.O le puipuia o le lumbar disc herniation o le mea e sili ona faamuamua, ma e tatau ona amata i le faʻaitiitia o le mamafa i luga o le lumbar spine i le olaga i aso faisoo.

 

10 Gaioiga e mafai ona mafua ai le Herniation Lumbar Disc

1 Nofo ma Vaevae Kolosi

Tulaga lamatia: O le nofo ma vae fa'alava o le a o'o atu ai i le pelvic tilt, o le lumbar spine o le a mafatia i le le tutusa o le mamafa ma mafua ai le tigaina o maso lumbar.O le a mafua ai foi le le tutusa o le lumbar disc stress, o le faatumauina o lenei tulaga mo se taimi umi e mafai ona faigofie ona mafua ai le herniation lumbar disc.

Fautuaga: Taumafai e aua ne'i nofo fa'asaga vae ma fa'asa'o le pelvis pe a nofo, ma fa'amamafa ai le lumbar spine.

2 Tulaga umi

Tulaga lamatia: O le tumau umi e mafai ona mafua ai le vevesi i maso lumbar ma faʻateleina le mamafa i luga o le lumbar spine, ma faʻateleina ai le lamatiaga o le herniation lumbar disc.

Motugaafa: O le laa i luga o nisi mea ma fesuiaʻi vae i le galuega e mafai ona faʻateleina le lumbar lordosis ma faʻamalolo ai le tiga o maso.Afai e umi se taimi e tu ai, e mafai ona fesoasoani nisi faʻamalositino faʻalautele puimanava.

3 Le Tulaga Leaga

Tulaga lamatia: O se tulaga le lelei o le nofoa o le a mafua ai le itiiti ifo o le lumbar lordosis, faʻateleina le mamafa o le tisiketi, ma faʻateleina ai le faʻasolosolo malie o le lumbar disc.

Motugaafa: Fa'asa'o lou tino pito i luga, fa'amau lou manava, ma tapuni fa'atasi ou vae i lalo pe a nofo.Afai o loʻo e nofo i luga o se nofoa faʻatasi ma lou tua, taumafai e faʻapipiʻi lou tua i tua o le nofoa i luga o le tulaga, ina ia faʻamalolo maso o le lumbosacral region.

4 Le Lelei Tulaga Moe

Tulaga lamatia: A taoto mafolafola, afai e le lagolagoina le ua ma le puimanava, o le a oo atu ai i musele o le puimanava ma tua.

Motugaafa: Tu'u se aluga malu i lalo o le tulivae pe a taoto mafolafola, fa'apipi'i teisi le suilapalapa ma le tulivae, fa'amalie maso o tua ma puimanava, fa'aitiitia le mamafa o le tisiketi, ma fa'aitiitia le lamatiaga o le fa'aleagaina o le tisiketi.

5 Si'i le Mea Mamafa ma le Lima Tasi

Tulaga lamatia: O le siiina o mea mamafa ma le lima e tasi o le a mafua ai le faʻafefeteina o tino, malosi le tutusa i luga o le intervertebral disc, ma eseese maso maso, ma o nei mea uma e afaina ai le intervertebral disc.

Fautuaga: I le olaga masani, taumafai e uu le mamafa tutusa i lima uma e lua e faʻamautinoa ai e tutusa le mamafa o le ogalaau ma le lumbar vertebrae.I le taimi nei, aua le faʻafuaseʻi ona faʻamalosi tele ma o le suiga o le tuʻuina atu e le tatau ona faʻamalosi tele.

6 Sese Tulaga Tamomoe

Tulaga lamatia: Le saʻo le taʻavale faʻasolosolo, aemaise lava le tuʻu ma le tua faʻalagolago i luma, o le a taʻitaʻia ai se faʻaopoopoga tele o le malosi i luga o le intervertebral disc.

Fautuaga: Mo tagata gasegase e maua i le lumbar disc herniation, faʻamalositino malosi e pei o le aʻeaʻe mauga, tamoʻe, uila, ma isi e tatau ona aloese mai ai.Afai o le tamo'e, taumafai e fa'asa'o le tino pito i luga ma fa'agesegese le ta'avale.E le gata i lea, ia fai ni seevae ea e faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le intervertebral disc.

7 Gaioiga Mimipiimanava

Tulaga lamatia: O gaioiga mimilo o le puimanava, e pei o le sasau tapolo, tenisi laulau e mafai ona mafua ai le faʻalavelave umi ma le faʻamalosi o le intervertebral disc, e matua lamatia lava.

Fautuaga: O tagata mamaʻi e maua i le lumbar disc herniation e tatau ona taumafai e aloese mai le faia o ni faʻamalositino e manaʻomia ai le mimilo o latou puimanava.E tatau foi i tagata masani ona nofouta i le puipuiga o sulugatiti i taimi o faamalositino.

8 Fa'aofuina o seevae mulivae

Tulaga lamatia: O seevae e mafai ona aafia tuusaʻo le ogatotonu o le kalave o le tino o le tagata.O le ofuina o seevae maualuga o le a faʻateleina ai le faʻaogaina o le ogatotonu o le kalave i luma, lea e mautinoa e mafua ai le faʻaogaina o le pelvic, faʻateleina le curvature o le tui, ma faʻafefe ai le malosi i luga o le lumbar spine.

Motugaafa: Fai seevae mafolafola i le tele e mafai ai.A o ofuina ni seevae maualuga i taimi faʻapitoa, taumafai e faʻaopoopo le mamafa i luga o le mulivae nai lo le vae i luma pe a savali.

9 Tale ma'i ma'i

Tulaga lamatia: O le tale tumau ma le manava mo se taimi umi e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le manava o le manava ma le faʻateleina o le mamafa o le tisiketi, o se faʻafitauli manino foi lea mo le lumbar disc herniation.E malosi foi le puimanava pe a tale, ma o le tale malosi e mafai ona mafua ai le tiga o le puimanava o gasegase.

Motugaafa: Mo auga e pei o le tale tumau ma le manava, ia mautinoa e togafitia vave ma lelei.A leai, atonu e le gata ina faʻaleagaina le tulaga, ae faʻatupuina pe faʻaleagaina faʻamaoniga e pei o le lumbar disc herniation.

10 Punu i luga e Avea Mea Mamafa

Tulaga lamatia: O le punou saʻo e faʻanofo mea o le a taʻitaʻia ai le faʻafuaseʻi o le malosi i luga o le lumbar disc.O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le malosi o le a faigofie ai ona faʻapipiʻi le lumbar disc i le vaega vaivai, o le tele o tagata gasegase e maualalo le tiga i tua o loʻo i ai i tulaga sili atu ona leaga pe a uma ona punou e ave mea mamafa.

Motugaafa: Pe a amo ni mea mamafa, e sili ona tootuli i lalo i le tulivae e tasi, tuu le mea ia latalata i le tino pe a mafai, sii ma lima i le ogatotonu o le ogavae, ona tu lemu lea i luga a o tuu sao le tua.


Taimi meli: Aukuso-10-2020
WhatsApp Online Chat!